Antony “Big A” Sherrod (US)

Antony “Big A” Sherrod:

Når Antony “Big A” Sherod entrer scenen, vet du at bluesen virkelig er på plass. Født og oppvokst i bluesens episenter, Clarksdale, Mississippi, har Big A sugd til seg musikken fra barnsben av. Med en gitar i hendene og en stemme som kan smelte stein, leverer han dyptfølt tradisjonell delta blues.

Big A er kjent for å kombinere tradisjonelle bluesrytmer med sitt eget unike preg, og han har en sceneutstråling som gjør at selv scenen blir litt nervøs. Hans gitarferdigheter er så imponerende at strengene aldri tør å gå ut av stemning – av ren respekt.
Men frykt ikke, han er også kjent for å bringe litt humor inn i musikken, for som han selv sier: “Blues handler om følelser, men det skader ikke å ha det litt moro underveis!”

Ikke gå glipp av Antony “Big A” Sherrod på Ørland Bluesfestival – en mann som virkelig vet hvordan man gir sjelen en god omgang blues!

Med seg har han A-laget i Clarksdale, «Heavy Suga And The Swee Tones» som består av Norges og Ørlandsvennene Heather Crosse, Walt Busby og Lee Williams jr. De burde være godt kjent blant Ørlendingene, Dette er også husbandet på Morgan Freemans» Ground Zero Bluesklubb» i Clarksdale. Så her er det kvalitet til fingerspissene.
The Blue Benders (SW)


The Blue Benders: Sveriges Bluesperler

Når det svenske bandet The Blue Benders inntar scenen, vet du at du er i ferd med å få en smak av ekte skandinavisk blues med en solid dose sjarm og humor. Disse talentfulle musikerne har bøyd toner over hele Europa, og i år sikret de seg en imponerende 2. plass under European Blues Challenge i Portugal. Ja, du hørte riktig – disse gutta er ikke bare gode, de er nesten best i Europa!

The Blue Benders består av en herlig gjeng svenske musikere som vet hvordan man leverer en bluesopplevelse utenom det vanlige. Medlemmer inkluderer vokalist Samson Mirro, bass Johan Sund, trommer Oskar Boså, gitar Morris Malek Anderson og gitar Eivin Khilberg Østrøm.

Bandet er kjent for sin unike blanding av klassiske bluesrøtter og mere moderne swingblues, alltid med et smil om munnen og en evne til å få publikum til å danse, le og noen ganger til og med gråte en liten tåre. Deres musikalske reise har tatt dem fra små klubber til store festivalscener, og uansett hvor de spiller, etterlater de seg en begeistret fanskare.

Så gjør deg klar for å oppleve The Blue Benders på Ørland Bluesfestival – et band som virkelig vet hvordan man bøyer bluesen til perfeksjon. Forbered deg på en kveld fylt med drivende god blues!
Reidar Larsen (NO)

Reidar Larsen: Blueskongen med en overraskelse i ermet

Når Reidar Larsen, Norges ubestridte blueskonge, entrer scenen, vet du at du er i ferd med å oppleve noe helt spesielt. Som bluesens Grand Old Man, har Reidar levert dype toner og hjertefølte tekster i flere tiår, og han er like aktuell som alltid.

Med en karriere som spenner over flere tiår, har Reidar blitt en legende i det norske bluesmiljøet. Han har spilt på utallige scener, fra små klubber til store festivaler, og alltid med en lidenskap og energi som smitter over på publikum. Hans fengende pianospill og sjelfulle stemme har gjort ham til en favoritt blant blueselskere i hele landet.

I år tar han igjen turen til Ørland Bluesfestival med en overraskelse på lur. Hva denne overraskelsen innebærer, er det bare Reidar som vet, men én ting er sikkert: Det blir en opplevelse du ikke vil gå glipp av. Med sin karakteristiske sjarm og musikalske briljans, er det alltid noe magisk på gang når Reidar Larsen sitter på scenen. Reidar spiller under maten på fradag.

Så gjør deg klar for en kveld med ekte bluesmagi og en overraskelse eller to når Reidar Larsen inntar Ørland Bluesfestival. Dette blir en uforglemmelig kveld!
Cocktail Slippers (NO)

Cocktail Slippers: Bluesrockens glamorøse cocktail

Når Cocktail Slippers entrer scenen, er det som å få en eksplosjon av glam, rock og fantastisk drivende toner blandet med ren glede servert på et sølvfat. Dette Oslo-baserte bandet har tatt både Norge og verden med storm med sin energiske og fengende rock’n’roll.

Med røtter som strekker seg tilbake til 2001, har de rukket å bli en solid del av musikkscenen. De er ikke bare et band, de er en opplevelse! Og hvis du syntes noen av damene så kjent ut fra TV, har du helt rett. Cocktail Slippers har en stjerneforbindelse med serien “Lilyhammer”, hvor de fikk hele Lillehammer til å rocke. De var nemlig husbandet i TV-serien.

Men det stopper ikke der. Deres talent og karisma fanget også oppmerksomheten til selveste Steven Van Zandt – kjent som Little Steven fra Bruce Springsteens E Street Band. Han ble så imponert at han signerte dem til sitt eget plateselskap, Wicked Cool Records. Når en legende som Little Steven gir tommel opp, vet du at det er noe spesielt!

Cocktail Slippers byr på en fest fra første riff til siste akkord. De blander rock, punk og en dose glamour på en måte som får deg til å føle at du er på den kuleste festen i byen – hver eneste gang. Og husk, det er helt lov å danse!

Gjør deg klar for å rocke med Cocktail Slippers på Ørland Bluesfestival – et band som vet hvordan man blander en perfekt musikalsk cocktail!
Nerli There (NO)

Nerli There: americana, rock og blues på ekte Istad-dialekt

Når Nerli There inntar scenen, kan du forvente en musikalsk reise med et unikt lokalt preg. Dette bandet fra Istad har gjort noe helt spesielt – de har oversatt alle sine tekster til norsk, på ekte Istad-dialekt! Med en herlig blanding av Americana, rock og blues, leverer de en opplevelse som er like fengende som den er jordnær.

Frontmann Mats Nerli er hjertet i bandet. Med sin sjarm, kraftige stemme og evne til å formidle følelser på en måte som treffer både hjertet og lattermusklene, leder han an et band som virkelig vet hvordan man underholder. Mats’ tekster, fulle av både dybde og humor, får en ekstra dimensjon når de fremføres på dialekten han kjenner best.

Nerli There har etablert seg som et solid innslag i den norske musikkscenen, kjent for sine energiske og sjelfulle konserter. De klarer å kombinere tradisjonell amerikansk musikk med en norsk vri, noe som gir en helt spesiell opplevelse. Bandet har en unik evne til å knytte publikum til seg med sine engasjerende og lett gjenkjennelige tekster.

Så gjør deg klar for en kveld med Nerli There på Ørland Bluesfestival – en kveld fylt med americana, rock, blues og ikke minst, masse god stemning på ekte Istad-dialekt!
Jolly Jumper & Big Moe Jimbo Jambo Band (NO)

Jolly Jumper & Big Moe Jimbo Jambo Band: Bluesens festligste fyrverkeri

Når Jolly Jumper & Big Moe’s Jimbo Jambo Band inntar scenen, vet du at du er i ferd med å oppleve blues på sitt aller beste og mest underholdende! Med Kjell Inge Brovoll på vokal, munnspill og som bandleder samt Jan Erik Moe på gitar, og resten av Jimbo Jambo gjengen svinger det virkelig.

Jolly Jumper og Big Moe har vært faste størrelser i bluesmiljøet siden 1980-tallet, og har bidratt til å sette norsk blues på kartet med sin uovertrufne musikalitet og smittende spilleglede. De har en unik evne til å blande dypfølt blues med en god dose humor, noe som gjør hver konsert til en opplevelse du sent vil glemme.

Med seg har de Arne Skogenes på trommer og Daniel Røssing på piano. Arnes energiske rytme gir bandet et solid fundament, mens Daniels elegante pianospill løfter musikken til nye høyder. Og hvis du synes Daniels navn høres kjent ut, kan det være fordi han har turnert med selveste Chuck Berry! Ja, du leste riktig – vår egen Daniel har spilt sammen med rockens gudfar. Jumper & Moe Jimbo Jambo spiller under maten på lørdag.

Gjør deg klar til å oppleve bluesens festligste fyrverkeri på Ørland Bluesfestival – Jolly Jumper & Big Moes Jimbo Jambo Band. En kveld fylt med lidenskap, latter og ekte bluesmagi venter!
Paulo Mendonca & Therese Ulvan (NO/SW)


Paulo Mendonca og Therese Ulvan: Funky Bluesmagi på Ørland Bluesfestival

Gjør deg klar for noen uforglemmelig øyeblikk når Sveriges funk-konge Paulo Mendonca slår seg sammen med en av Norges beste vokalister, Therese Ulvan på Ørland Bluesfestival!

Paulo Mendonca er tilbake med en ny funky rockelåt, “U Got 2 Believe”. Etter å ha tatt Europa med storm på 90-tallet med album som “Respect My Aim” og “Different Phases”, er han igjen klar for å få oss til å få fot. Med fire album i bagasjen og millioner av strømminger, er det ingen hvem som helst som kommer.

Therese Ulvan har gått fra en liten norsk øy til storbyens stjerner. Hun har vunnet priser, turnert verden rundt og samarbeidet med store navn. Hennes debutalbum «Already There» sikret henne tittelen «Best Female Singer-Songwriter» fra Los Angeles Women in Music. Nå jobber hun med sitt femte album, og med sitt store hjerte og imponerende formidlingsevne er hun en av de beste, fra rørende inderlighet til rå energi.

Sammen vil Paulo og Therese levere en kveld med blues, funk og rock som vil få deg til å reflektere over livet – med et sjarm og smil om munnen. Gled deg til en kveld med ekte musikkmagi på Ørland Bluesfestival!
Mats Nerli (NO)

/

Mats Nerli: Istad’s egen musikalske gjøglerNår Mats Nerli, Istad’s stolthet og Moldes skjulte skatt, inntar scenen, vet du at du er i ferd med å få en kveld full av god musikk og herlig tullprat. Mats, som også er frontfigur i bandet Nerli There som er omtale ovenfor.Med røtter dypt plantet i den lille bygda Istad, har Mats en unik evne til å fange publikum med sin sjarm og musikalitet. Han har en stemme som kan smelte stein og en personlighet som kan få selv den mest stive til å bryte ut i latter. Enten han spiller solo eller med bandet sitt, er det alltid noe spesielt på gang.Så gjør deg klar for en kveld hvor du både får trimmet lattermusklene og nyter fantastisk musikk. Mats Nerli bringer det beste av Istad til Ørland Bluesfestival – og det blir en opplevelse du sent vil glemme!