Artister 2018

Ida Maria

Ida har i programmet ”Stjernekamp” i hele høst vist at hun er noe av det tøffeste, beste og kuleste vi kan tenke oss på en scene i Norge.
Ida Maria Børli Sivertsen er fra Nesna. Hun var en av vinnerne av Zoom Urørt i 2006, og året etter vant hun Urørt-finalen med låta «Oh My God». Rockesensasjonen Ida Maria spilte på festivaler som by:Larm, Øyafestivalen og Quartfestivalen og vant Alarmprisen i 2007, til tross for at hun ennå ikke hadde gitt ut noen album.
I januar 2016 var hun med på «Hver gang vi møtes» på TV2. I april samme år kom singelen og albumet med samme navn «Scandalize My Name». I fjor høst fikk vi sett den revitaliserte artisten Ida Maria i programmet ”Stjernekamp”, hvor hun briljerte i flere genre og kom helt til semifinalen. Vi gleder oss skikkelig til å se Ida Maria på Ørlandet i år og håper med dette og nå fram til et yngre publikum også.
Et skikkelig fyrverkeri av ei dame er det i hvert fall vi får besøk av.

Kat Riggins

Kat er et fyrverkeri av en artist som leverer en blanding av blues, gospel, soul og til og med ispedd litt country. Inspirert av musikere som Bessie Smith, Sam Cook, Nina Simone, Koko Taylor, Janis Joplin og listen blir bare lengre og lengre.

Til oss kommer hun med sitt 5 manns band, hennes amerikanske gitarist og 4 stykker fra Nederland. Kat og gitaristen hennes kommer på mandag for å gjøre skolekonserter samt en gig på Marthabrygga i Råkvåg. På torsdag blir det kirkekonsert med denne gjengen for så å avlutte hele greia på lørdag fra hovedscenen, så gled dere alle sammen…

Swamp Shakers

Let’s shake it up with the Swamp Shakers. Et fantastisk rockabilly band fra Riga i Latvia som ledes av Hurricane Slappin’ Annie på ståbass. Her er det virkelig muligheter for at rockefoten får kjørt seg. Elskere av old school rockabilly kommer til å trenge bade håndklær og påfyll av masse veske samt muligens nye sko etter denne opplevelsen. Her kjøres det hardt og uten nåde. Spiss myggjagerne og kom dere ut godtfolk.

Simon McBride

Iren som tok Ørlandet med storm for to år siden er tilbake. Med uttalelser som: «dette er noe av det beste jeg har hørt», «det beste som har vært på Ørlandet, ever» osv skulle det bare mangle at vi ikke hentet han og bandet tilbake.
– Les bare hva det kjente gitarmagasinet “The Guitarist Magazine skriver”: “McBride is among the best blues-rock players anywhere in the world.
Her er et sitat til fra et annet kjent magasin “Preformer”:  “The Holy Trinity of Belfast rock ‘n roll – Van Morrison, Rory Gallagher & Gary Moore – might just be on the verge of becoming a four-leaf clover.”
I løpet av de siste 15 år har han turnert som gitarist for diverse store musikere, blant annet Grammy nominerte Andrew Strong som vi også kjenner fra The Commitments

Reidar Larsen

Hele Norges boogie brother. Det finnes knapt noen som har et slikt fantastisk driv og musikalsk utrykk som Reidar. Han lever og puster musikk, pianoet får gjennomgå så det holder, og ingen som hører på greier å stå rolig.
Reidar fortjener virkelig å få tilnavn som «Mr. Blues» og «Norges ukronede blueskonge»
I år kommer han alene for å herje i hotell lobbyen på Ørland Kysthotell. Møt opp tidlig godtfolk å få med dere denne opplevelsen J

Jolly Jumper og Big Mo & Jimbo Jambo band

Trenger vel ikke så masse omtale da de etter hvert har blitt en legende på Ørlandet. De har vært med på festivalen vår hvert år siden starten (det er 19 år det) og skal si de fremdeles holder koken. Alene er de to middelaldrene herremenn Norges beste bluesduo, med sin lune humor og massevis av sjiitprat og sjarm. Dere som har hørt gutta før vet at sammen med band blir det i hvert fall ikke dårligere. De har med seg på piano Daniel Røssing som turnerte Norge med Chuck Berry for noen år siden og på trommer grunnfjellet selv, Arne Skogenes…

HM Johnsen

Disse gutta ble vinnere av fjorårets bluescup på Notodden og dermed representere Norsk Bluesunion som Unionsbandet 2017.
Om vinnerbandet fra Os, HM Johnsen, sier bluescupens juryformann Kjartan Edvardsen følgende: Bandet tar bluesrockens klassiske elementer med seg inn i vår tid, og fremstår med sin egen identitet, i gnistrende samspill og på et høyt musikalsk nivå. Når dette blandes med en solid dose energi og topp kommunikasjon med publikum, vil det skape store øyeblikk på klubber og festivaler både her i landet og utenlands.
En flott representant fra Unionen vår dette.

Ronny Aagren & His Blues Gumbo

Ronny Aagren & His Blues Gumbo er et nytt og fresht band med en god samling rutinerte musikere som startet opp i 2016. Etter et meget travelt 2017 med gjentatte publikumsrekorder, kom endelig albumet “Close to You” ut i desember 2017. “Close to You” har fått stor oppmerksomhet, en rekke gode anmeldelser og spilletid på radio i Norge, USA, Australia, England, Frankrike, Spania, Holland, Belgia og Tyskland.
Ronny har med årene skapt et eget distinkt uttrykk når det gjelder sitt gitar- og slidegitar-spill. Som låtskriver og komponist står han også bak de fleste av bandets låter.

Road Traveler

Her blir det Chuck Berry og Jonny Cash for alle penga. Good ol’ rock’n roll & country ispedd blues. Kan ikke bli stort bedre enn det. Frode tolker begge på fortreffelig sett og har en fantastisk sceneopptreden. Et band med opprinnelse fra Romsdalen med Frode Bedeli Aarsbog i front. Når de kommer til oss har de forsterket bandet med Chuck Berry’s pianist i Norge, nemlig selveste Daniel Røssing. På bass og trommer har de med seg Jon Krogstad og Håvard Sterten. De avslutter nede i Kroa på lørdagskvelden så her er det bare å stå løpet ut J