Artister 2017

Julian Sas (NL)

En av de virkelige store kanonene i år. Julian er en nederlandsk bluesgitarist av det grove kaliber. Inspirert av Jimi Henrix, Freddy King og Elmore James vet vi hvor det her bærer hen. Her får du gitarbasert blues/bluesrock spilt med innlevelse og sjel i bøtter og spann. Julian dukket opp for 10 – 12 år siden på nederlandske bluesscener for så å bli borte igjen i noen år. Nå er han tilbake for fullt med en kvartett musikere som det virkelig står respekt av. Her får ørevoksen kjørt seg J


Heather Crosse Band (US)

Heather har drevet med musikk i 33 år og spilt bass de siste 19. Hun er et unikum når det gjelder Blues og Soul og det svinger som bare fy når Heather Crosse Band setter i gang. Hun hadde aldri spilt i Norge før i fjor på festivalen vår, så dere skjønner at vi er skikkelig stolte overf at det var oss som “fant” henne først. Våre turer (Tor & Syver) til Clarksdale/Mephis begynner skikkelig og bære frukter. Hun har vært innom Ruf’s Blues Caravan i 2015 og jeg kan garantere at dette er et navn vi vil få høre mye fra i fremtiden her hjemme. Med seg på trommer har hun Lee Williams også et fantastisk dyktig musiker og på gitar Dan Smith. Dette er skikkelig dynamitt for oss blueselskere. Dette er også en del av «Clarksdale gjengen» På Ørlandet har de i år med seg Morten Larsen på piano og Fosens store sønn Odd Jan Haug på sax.

Jeg har vært så heldig å få være roadmanager for dette bandet i sommer. Først på Skjærgårdsbluesen på Veiholmen, så Råkvåg for så å avslutte med Notodden Bluesfestival. Og for en reise det har vært. På Skjærgårdbluesen sier de at det er det beste som har vært der ute siden starten. I Råkvåg ble de booket til ny gig før de var ferdig å spille. På Notodden satt de i bandet til Bob Margolin, Monster Mike Welch og Mike Ledbetter samt at de var egen headliner med Clarksdale Caravan.


Bob Margolin (US)

Her kommer en av de virkelig store kanonene på besøk. Bob Margolin var gjennom en årrekke gitarist i Muddy Waters Blues Band. Mange vil i det siste ha sett han som gitarist med Muddy Waters i The Last Waltz, The Band-filmen som feirer sitt 40-årsjubileum i disse dager. Margolin deltok også på de fire suksessfulle Muddy-platene på Blue Sky som ble produsert av Johnny Winter. Han var også med på Johnny Winter sin innspilling Nothing But The Blues. Tre av disse platene fikk Grammyprisen. Bob Margolin har akkurat gitt ut nytt soloalbum «My Road».

Han besøkte Notodden første gang i 1991 sammen med Jimmi Rogers. Siden har han spilt på der med artister som Pinetop Perkins, Billy Boy Arnold, Mud Morganfield, m.fl.
Her snakker vi tøff oldschool Chicagoblues meg tyngde og driv.

Kjære bluesmenighet, gled eder J


Jeff Jensen (US)

Dette er et band som jeg hørte for første gang i Memphis under IBC for tre år siden. Knallbra powertrio som spiller veldig variert blues, alt fra de fantastiske melodiøse blå toner, til hardtslående Jimi og Stevie Ray lignende blues.  Jeff bor i Mephis og skriver mesteparten av materialet sitt selv. Han var også fast gitarist og «musikal director» i bandet til munnspillfantomet Brandon Santini i 2 år, med over 450 gigs. Hans eget band startet i 2004 og i perioden 2005 til 2009 så gjorde de 200+ giger i året. Så det er en meget rutinert herremann vi får på besøk. Jeff var en av de store snakkisene for to år siden her på Ørland da han herjet nede på Kroascenen J


Lala Craig (US)

Et fyrverkeri av dimensjoner på pianoet. Her blir det begge type musikk, både boogie og woogie, ispedd med en stor porsjon blues og innlevelse. Når Lala sparker av seg skoene da er det virkelig alvor på scenen. At det stakkars elpianoet holder, er bare et under. Lala bor i Clarksdale, MS som så mange ander bluesmusikere gjør. Hun er fast pianist i bandet til James SuperChikan Johnsen, noe som sier det meste. Som komp stiller Heather Crosse på bass, Lee Williams, trommer og Dan Smith gitar.  Gled dere alle sammen, her blir det fart og fest…


Dockery Dawgs (NO)

Dockery Dawgs er et bluesband med base i Trondheimsområdet. Bandet ga ut sin siste CD i 2012 og har siden da gjort mange jobber bl.a på Nidaros Bluesfestival og Oslo bluesklubb. I 2016 kom deres fjerde plate. Det er deres første plate med bare orginale låter. Disse er likevel musikalsk fundamentert i bluesen fra 20- og 30-årene. Platen er å finne på vinyl.

Bandet gikk i 2014 tilbake til bandets røtter til den akkustiske bluesen på 20- og 30-tallet, men med sedvanlig Dawgifisering av musikken. Dette er en garantert godbit for blueselskere.

Dockery Dawgs ble startet i 1999 som akustisk duo. De ga ut to CD’er og det ble turnert land og strand frem til 2006. Etter en pause returnerte de i 2010. Nå som et mer elektrifisert blues band.


Silo (NO)

Bandet Silo fra Bremanger i Nordfjord gikk av med seieren i finalen i Union Blues Cup 2016 som ble arrangert under Notodden Blues Festival.

De fire unge musikerne har nå turnert som Union Blues Band rundt på bluesklubber i regi av Norsk Blues Union. SILO har eksistert siden sommeren 2014. Som del av premien så fikk de spille på Notodden Blues Festival i år.  Bandet skriver egen musikk, men spiller også egne versjoner av kjente låter fra artister som Freddie King, Ray Charles, Otis Redding, Eric Clapton, Jimi Hendrix osv. SILO er Halvor Nesbakk,  vokal, Iver Strand Senneset, gitar, Oliver Igland, trommer og Bartek Galek, bass. Guttene er i alder fra 17 til 19 år.

 


Jolly Jumper & Big Moe med Jimbo Jambo band (NO)

Jolly Jumper & Big Moe har i lang tid blitt betegnet som Norges ledende akustiske blues duo, og internasjonal satsning har løftet dem opp på topp nivå i Europa. Stilen disse gutta har lagt seg på er ekte country-blues og inspirasjonen til deres eminente låt skriving er hentet fra de store stil skaperne på 20-30-40-tallet. Det kan nevnes navn som; Big Bill Broonzy, Blind Boy Fuller, Tampa Red, Robert Johnson, Texas Alexander, Son House, John Jackson, Mississippi John Hurt, Blind Blake, Bo Carter, Rev, Gary Davis, Leadbelly, Papa Charlie Jackson, Blind Willie McTell, Bukka White, Muddy Waters, Memphis Jug Band, Mississippi Sheiks osv…

I tillegg til dyktig fremførelse av musikken, får publikum ta del i Kjell Inge Brovoll og Jan Erik Moe’s store kunnskap om det svarte Amerikas musikk, historie og kultur. Humor har også en sentral rolle i konsertene til Jolly Jumper & Big Moe.

De har spilt på festivalen hvert år siden starten, og folk forlanger at de kommer igjen JI Jimbo Jambo er også Arne Skognes på trommer og Daniel Røssing på piano med.


Nickels And Dimes (NO)

Nickels & Dimes er et norsk band som spiller en miks av sørstatsrock/jam band/classic rock/americana. Fantastisk tøft og fengende med massevis av trøkk og driv. Dette er et band som alle blir glad i uansett om du er blueselsker eller ikke. Her blir nok dansefoten å gå også …
Bandet startet i 1987 (var offisielt i gang i 1990), ble oppløst i 2001 etter å ha utgitt albumet Blinded by the white shade og startet opp igjen i 2004. Så her er det erfaring i bøtter og spann. Gutta har 4 cd utgivelser bak seg.
De fleste kjenner vel til Lars Christian Narum fra Hellbillies og Narum, Hammon B3, Jon A Narum fra Narum, gitar. Bandet består for øvrig av Steffen Nicolaisen, Nils Mælum, Arild Stensrud og Arne Skullerud.


Krissy Mathews (UK)

Her kommer en som ble publikumsfavoritt for noen år siden. Vår alles Krissy. Han spilte så masse han gikk tom for gitarstrenger. På konserten på Libra den lørdags ettermiddagen hadde han bare 4 igjen men hvem bryr seg om det. Han spilte slik at det er et under at vårt nye kjøpesenter fremdeles står.

Krissy kommer i år for å gjøre skolekonserter samt at han har forlangt å få jobben med å spille på eldresenteret. Der syntes han det var helt fantastisk å være. Lørdag kveld blir han også å se på scenen på Kroa.


Magnus Berg (NO)

21 år gammel(ung) bluesgitarist og vokalist fra Skiptvedt i Østfold som begynte karrieren som 14-15-åring i Bright Side Five.
Han ble i september 2015 kåret til beste nykommer/debutant av leserne av amerikanske Blues Blast Magazine for fjorårsalbumet «Cut Me Loose». Etter å ha turnert i 2013/2014 som gitarist for The Kirsten Thien Band i Frankrike, Tyskland, Belgia og Nederland, er det en voksende liste over spillesteder i hele Europa som kjenner Magnus Berg, og ivrig venter på hans retur. Han har gjort flere konserter i USA og begynner å bli et stort navn der.
Han fikk sin første gitar (bygget av hans bestefar) i en alder av 7 år og har siden da utviklet sin melodiske og gutsy gitarstil med inspirasjon fra Steve Ray Vaughan, Otis Rush, Jimmy Reed og B.B King.
Nå kommer han til Ørlandet for første gang, tøft…